Nosework trinn 2

Veien til en duftsikker hund

Nosework trinn 2 kurset har fokus på å videreutvikle hundens forståelse for søk og nosework duftene.

På nybegynnerkurset lærte hunden at søk i samarbeid med fører er både morsomt og lønnsomt. Vi hadde fokus på å bygge iver og glede for søksarbeid.

På slutten av nybegynnerkurset introdusert vi nosework duftene og begynte arbeidet med å gi hunden positive assosiasjoner til disse.

Forkunnskaper og utstyr

Du bør ha deltatt på et nybegynnerkurs online eller hos instruktør før du går videre på dette kurset. Hunden bør ha begynt på duft innlæring men trenger ikke søke på duft alene, oppgavene kan jobbes med ved å legge duft og godbit sammen. Øvelsene passer for hunder som fortsatt skal bli trygg på målduftene og hunden som allerede søker på duft alene. Vi jobber videre med å utvikle hundens forståelse for både nosework duftene og hvordan å jobbe med duften i et søk.

Kurset passer for deg som er godt i gang med nosework treningen og ønsker å jobbe videre med fokus på luktgjenkjenningstesten (LGT). Gjennom tilpasset øvelser i både emballasjesøk, romsøk og utendørssøk gjør vi hunden sikker i søk på nosework duftene.

Type kurs

Kurset er et selvstudium, det vil si at du får tilgang til informasjon og undervisning her i vår onlineplattform, men får ikke tilbakemelding fra instruktør underveis.

Deltagere på våre onlinekurs får tilgang til en privat facebookgruppe for medlemmer. Der kan du stille spørsmål, komme med tilbakemeldinger på uklarheter eller ønsker om nye videoforklaringer på noe du trenger. Kurset er i utgangspunktet et selvstudium, det vil si at du kan jobbe med det når det passer deg og du trenger ikke levere videoer underveis. Del gjerne noe fra treningen din i facebook gruppen, alt er enklere å lære når du lærer sammen med andre, og det er garantert andre som jobber med det samme som du gjør.

Det er også mulig å stille spørsmål til instruktørene på mail dersom det fungerer bedre for deg.

Tidsbruk

Nosework kursene er veldig fleksible kurs. Du får tilgang til undervisningen i bolker hver uke i 4 uker. Du rekker å jobbe gjennom kurset i løpet av ukene, men du kan også bruke lengre tid uten at det er noen ulempe for hunden. Hunden kan aldri få for mye erfaring med søksarbeid, så det er absolutt positivt for hunden å bruke tiden godt, veksle mellom oppgavene og la hunden få gleden av å bruke nesa.
Din instruktør


Anita Holm og Naomi Sund
Anita Holm og Naomi Sund

Både Naomi og Anita har begge mye utdanning og lang erfaring som instruktører. Kurs de holder er bl.a. valpekurs, båndtrening- og innkallingskurs, unghundkurs, ulike søkskurs. De har begge flere hunder de trener aktivt med i ulike grener.

Du kan lese mer om Naomi her.

Du kan lese mer om Anita her.


Kjenner du noen som vil ha glede av kurset?

Du kan kjøpe kurset som gave. Det velger du på betalingssiden.


Get started now!