Kantarellsøk

Lær hunden å finne kantarell for deg!

Noen smakebiter fra kurset!


Alle hunder kan lære å finne kantarell sammen med eieren, på dette kurset viser vi deg hvordan!

Hundene har en helt overlegen luktesans sammenlignet med mennesker, og de stortrives med å bruke luktesansen til glede for eieren. Oppgavene på kurset kan mestres av alle familiehunder. Du trenger ingen forkunnskaper eller spesialistkompetanse for å gå i gang med å utdanne din egen kantarellsøksspesialist!

På Lahaugmoen Hundesenter ved Skedsmokorset, har vi holdt kantarellsøkskurs i flere år. Vi ser at hundene trives spesielt godt med søksoppgavene når de opplever at vi blir glade og samler inn det de finner. Gjennom årene har vi utdannet hunder av mange forskjellige raser til å bli kantarellsøksspesialister for sine familier. Noen har til og med gått videre til å lære hunden å finne flere andre typer sopp i tillegg. Alt er mulig for våre firbeinte venner med den fantastiske luktesansen!

På kurset veiledes du gjennom en trinn for trinn innlæring, der hunden lærer at det er både lønnsomt og spennende å finne kantarell for deg. Vi tar for oss vanlig problemer og viser deg hvordan du enkelt kan legge til rette slik at hunden lykkes. Noen minutter trening hver dag med oppgavene fra kurset, vil forberede deg og hunden din på en helt super kantarellhøst!

Om kurset

Kurset er et selvstudium. Du får nye oppgaver hver uke i 2 uker og jobber gjennom de når det passer deg. Oppgavene er beskrevet med tekst og med eksempelvideoer. Vi ønsker selvfølgelig at alle lykkes, så vi oppfordrer dere til å ta kontakt dersom noe på kurset er uklart. Selv om kurset er lagt opp uten oppfølging, vil vi gjerne få beskjed dersom dere trenger veiledning.Din instruktør


Anita Holm og Naomi Sund
Anita Holm og Naomi Sund

Både Naomi og Anita har begge mye utdanning og lang erfaring som instruktører. Kurs de holder er bl.a. valpekurs, båndtrening- og innkallingskurs, unghundkurs, ulike søkskurs. De har begge flere hunder de trener aktivt med i ulike grener.

Du kan lese mer om Naomi her.

Du kan lese mer om Anita her.


Vanlig spørsmål


Når starter kurset?
Kurset starter 19. juni, men du kan også melde på etter den datoen. Du har tilgang til kurset så lenge du ønsker.
Får jeg hjelp fra en instruktør?
Kurset er et selvstudium så du får ikke veiledning fra instruktør underveis. Vi ønsker likevel at du tar kontakt med oss om det er noe uklart eller om du får et problem vi ikke har dekket i kursmaterialet. Vi ønsker at du lykkes og vil bidra til det!

Get started now!